Gerekli Bilgiler?
Gerekli Bilgiler?

Neden Granit Mermer


15.06.2015

Doğal Taş Granit: Uzun ömürlü ve lüksü sevenlerin gözdesi

Granit; mağmatik ya da transformist şekilde, milyonlarca yıl içerisinde  oluşan ve içinde; yoğunlukla feldspatın, ortoklas ve az miktarda  plajioklas, kuvarts, mika, hornblend, piroksen,  turmalin, apatit,  zirkon, grena, manyetit gibi mineraller bulunduran doğal bir taştır. 

Granit,  elmas gibidir. İşlenmeden önce herhangi bir değeri olmasa da,  işlendikten sonra doğal taşlar içerisinde en değerli hale gelir.  Aşınmaya ve renk değişimine en dayanıklı, hijyenik, kolay temizlenebilir  ve görsel açıdan en zengin taş değerinde olan granit, kullanım alanıyla  da diğer doğal taşlara nazaran en geniş paya sahiptir.

Granit sürtünmeye karşı en iyi  korumayı sağlar, aşınmaz. Sivri yüzeyli malzemelerin bile  graniti çizmesi imkansızdır, bu yüzden granit yüzyıllarca aşınmadan ilk  günkü halini muhafaza edebilir. Asidik  ve bazik sıvıların  etkilerine karşı son derece dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde aşınmaz,  renginde solma ya da değişme olmaz.

Granit su geçirmezdir,  yüzeyinde çatlak ve kırık bulundurmaz.



5637 kez okundu




Neden Granit Mermer


Doğal Taş Granit: Uzun ömürlü ve lüksü sevenlerin gözdesi Granit; mağmatik ya da transformist şekilde, milyonlarca yıl içerisinde  oluşan ve içinde; y


Toplam Kayıt: 1 [1 - 1] arası   
Sayfa: 1